Wednesday, 15 May 2013

APA LAGI NAJIB MAU ?


Pengumuman barisan kabinet kerajaan baru yang dilakukan Najib petang semalam ternyata membuatkan rasa tidak puas hati dikalangan penyokong parti PRS dan SPDP. Sebelumnya, PRS memenangi 6 kerusi (100%) dan membaiki majoriti yang dimenangi. Manakala SPDP pula memenangi 4 kerusi (100%) walaupun ada penurunan majoriti.

Parti Rakyat Sarawak cuma mendapat dua slot di kabinet kerajaan baru yang diumumkan oleh Najib semalam. Datuk Joseph Entulu telah di lantik menjadi Menteri di Jabatan Perdana Menteri sementara Datuk Joseph Salang di lantik menjadi Timbalan Menteri Pelancongan. Keadaan ini, sedikit sebanyak membuat rasa tak puas hati berlaku dikalangan penyokong PRS. Datuk Joseph Salang telah menolak perlantikan beliau manakala Datuk Joseph Entulu pada mulanya menolak tetapi akur untuk menerima jawatan tersebut selepas di pujuk.

Semalam Admin, memerhatikan tweeter Najib dihujani oleh tweet rasa tak puas hati dari penyokong PRS. Rata-rata semua mereka meluahkan rasa tak puas hati kerana sepatutnya, Najib memberikan jawatan yang lebih penting sekali gus dapat membantu rakyat di Sarawak khasnya. Tindakan Najib seolah-olah memperkecilkan, tak mengiktiraf sumbangan PRS ke atas kemenangan BN pada PRU13 yang lepas.

Paling menyedihkan adalah, SPDP langsung tak mempunyai wakil di kabinet yang diumumkan oleh Najib. SPDP juga turut menyumbangkan 4 kerusi. Namun tiada satu pun yang di pilih untuk menjadi wakil di kabinet baru kerajaan Najib!

Tak apa! mungkin 10 kerusi tak membawa makna buat Najib!!

APA LAGI NAJIB MAU ???

1 comment:

 1. YIP KUM FOOK”MCA GOMBAK” PENGHINAAN SAMI BUDDHA, SAYS DESA JAYA PEOPLE

  Kepada YB. Perdana Menteri Dato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razak,

  Di sini saya ingin mengatakan bahawa BN kalah bukanlah koncern BN tak baik, khas nya MCA kerana kebanyakan Ahli MCA cabangan bawah, pemimpinnya sudah berjaya sombong dan tidak berkhimat dan ular, olih itu mengakibatkan ramai Malay, Cina dan India naik marah dan kalah PRU 13 teruk

  Contohnya, yang saya tahu Pengerusi MCA GOMBAK YIP KUM FOOK dan Pemuda MCA GOMBAK YIP JIUN HANN, mereka ular sampai wang Tokong pun berani telang dan halau Sami Buddha keluar dari tokong, orang ramai benci MCA.

  Apabila mereka tolong Donald Lim Siang Chai di Selayang, orang ramai salah sangka Donald Lim sama satu kaki……

  Sekira MCA cuba ingin memulit nama baik dan sokongan olih orang ramai semula, pemimpin seperti ini patut di kikis dengan bersih dalam parti, Kalau tidak sampai bila pun susah memulit semangat

  Sekian, Terima kasih

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...